adwords campagne opzetten

adwords campagne opzetten? Wat is nou gelijk belangrijk? Allereerst wordt bepaald wat globaal de uitgangspunten van de campagne zijn.
•Wat zijn de doelstellingen van de campagne?
•Hoeveel budget kan er maximaal worden uitgegeven?
•Hoeveel kosten mogen er worden gemaakt als percentage van de gemeten marge of omzet?
•Wat is de geplande looptijd?

Instellen van de campagne – google adwords campagne starten

•Instellen dagbudget: Google geeft adverteerders de mogelijkheid om een dagbudget te bepalen. Als het dagbudget op is, wordt de advertentie niet meer vertoond. Hier kunt u al veel winst halen door de juiste instellingen te nemen. U wilt namelijk niet besparen op vertoningen. U wilt maximaal vertoningen krijgen, echter niet te veel uitgeven. Wat u doet is een dagbudget instellen wat 50% hoger is dan u daadwerkelijk wilt uitgeven en u checkt dagelijks of u over uw gewenste budget gaat. Als blijkt dat u teveel uit geeft, past u de BIEDINGEN naar beneden bij en niet het dagbudget. U gaat op deze manier namelijk minder per click betalen en u haalt dus meer clicks uit uw budget, in plaats van minder vertoningen te realiseren.

adwords campagne opzetten

De eerste stap bestaat uit het selecteren van het gewenste campagne type. Je kunt kiezen waar je advertenties weergegeven moeten worden. Standaard worden de advertenties zowel in de zoekresultaten als het Google display netwerk getoond. Je kunt er ook voor kiezen om de advertenties alleen op mobiele devices te tonen of om een online video campagne te starten. Video’s worden dan op bijvoorbeeld youtube.com weergegeven. Geef de campagne een goede naam zodat je de campagne later makkelijk terug kunt vinden.

Het bereik van je Google Adwords campagne

De volgende stap is om te bepalen in welke taal/ talen de advertentie getoond moet worden (de taal van de doelgroep) en op welke locaties. Je kunt je bijvoorbeeld richten op Nederland en alleen de Nederlandse taal. Advertenties worden nu alleen aan gebruikers uit Nederland met een Nederlandstalige Google interface (google.nl) getoond. Aan iemand uit Nederland die google.com gebruikt, wordt de advertentie niet getoond.

Rate this post
It's only fair to share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0