Linkbuilden

Linkbuilden is het opbouwen van een netwerk van backlinks die naar jouw eigen website verwijzen. Hoe groter en kwalitatief sterker dit netwerk is, des te hoger je site in Google gewaardeerd zal worden. Onderstaand volgen 6 tips voor linkbuilding:

Tip 1:  Concurrentie analyse

Begin je link building campagne met een concurrentie analyse. In essentie wil je minimaal hetzelfde bereiken als je concurrentie en liever nog: beter presteren. In link building is een van de belangrijkste peilers het overtreffen van het aantal backlinks dat je directe concurrenten hebben, want daardoor zul jij hoger in Google staan en eerder gevonden worden door de klant. Dat betekent dat als je de links van de concurrentie kunt evenaren door links te krijgen op dezelfde sites en tevens manieren vindt om nieuwe links te genereren, je de concurrentie voorbij kunt streven.

Tip 2: Content, content en nog eens content

Zoals altijd is de beste manier om mensen aan te moedigen om naar je website te komen door continu nieuwe, aantrekkelijke en nuttige content te plaatsen. Dus content, content en nog eens content.

Het creëren van aantrekkelijke, relevante en nuttige content, zoals het schrijven over je producten, het segment, algemene actuele marktinformatie met daarin verwerkt relevante zoektermen, zullen ervoor zorgen dat je website sneller wordt gevonden. Wellicht is dit zelfs wel de meest belangrijke factor waar je bij het onderhoud van je site mee te maken hebt om hoog te willen scoren in Google. Zeker sinds de Google Penguin update heeft deze zoekmachine een kwaliteitsslag gemaakt op de inhoud van webpagina’s. Zeker als deze regelmatig vernieuwd wordt. Idealiter zul je zeker 2 nieuwe artikelen per week moeten publiceren, omdat Google een voorkeur heeft voor sites die regelmatig worden geupdate met unieke en relevante content. En als jouw website volstaat met goede content zullen andere sites er ook naar willen linken.

Tip 3: Gast blogging

Een andere goede link building strategie is het inzetten van gast bloggers. Het idee hierachter is het genereren van een link naar je website die komt van een reeds bekende of gerenommeerde website/blog. Deze links lijken een hogere wegingsfactor mee te krijgen in Google omdat ze moeilijker te verkrijgen zijn. Sommige sites hebben strenge eisen over welke artikelen ze wel of niet willen publiceren, dus de links die van deze sites komen zijn waardevoller.

Een andere populaire en erg succesvolle methode is het benaderen van bloggers of webmasters die in jouw segment opereren en hen eenvoudigweg om een link vragen. Of iemand vragen om een gast blogger te worden, enkel met het doel om die gastblog te linken aan jouw site. Het opbouwen van relaties met reviewers, auteurs, experts, fans en ieder ander die acteert binnen jouw vakgebied is een uitstekende manier om een netwerk van mensen op te bouwen die aan jouw website willen refereren in hun eigen content. Hiervoor kunnen ook social media en fora ingezet worden.

Tip 4: De web 2.0 site

Een andere prima methode om zoekmachine vriendelijke links te ontwikkelen is activiteit op een web 2.0 site. Voor diegenen die niet bekend zijn met de term, web 2.0 wordt gebruikt om websites te omschrijven die een social network component in zich hebben. Herbij dragen de gebruikers bij aan de inhoud en komt de content niet zozeer van de site eigenaar zelf. Dit stimuleert interactief gebruik en leidt tot het delen van informatie, alsmede samenwerking tussen de diverse gebruikers die hun bijdrages leveren aan de site. Per geplaatst artikel kunnen tot 9 gratis backlinks naar je site worden geplaatst, maar zorg er wel voor dat je geen bestaande artikelen kopieert: zoekmachines filteren op unieke content.

De beste manier voor link building is het creëren van unieke content die zich focust op je keywords. Het toevoegen van multimedia aspecten, zoals video en visuele aspecten, dragen bij aan de betrouwbaarheid en autoriteit van de content.

Tip 5: Recensies/testimonials

Probeer online zoveel mogelijk recensies te geven op leveranciers, business partners of ieder ander die je online kan beoordelen: het is een ideale manier om gratis backlinks te creëren via gerenommeerde en legitieme websites. Vergeet niet om je strategische keywords in je recensie of testimonial te zetten en verwijs deze vervolgens via een hyperlink naar de betreffende webpagina op je eigen site.

Tip 6: Link verzoeken aan je netwerk

Tot slot, kijk binnen je eigen netwerk voor mogelijkheden om meer links te genereren. Dit kunnen zakelijke contacten zijn, leveranciers, klanten, distributeurs, maar ook familieleden, vrienden, zelfs ouders op school van je kinderen: iedereen heeft in essentie het potentieel om ergens backlinks mogelijkheden aan te leveren. Vraag om een gratis backlink op hun website. Daarbij geldt uiteraard dat links van hoog gerankte sites en relevante sites meer waarde hebben voor je eigen ranking. Dit soort kwalitatief hoogwaardige links is echter nauwelijks gratis verkrijgbaar. Bij Syner Media Groep werken we daarom samen met Webton, een linkbuilding bureau dat zijn klanten tegen concurrerende tarieven duurzame en aansprekende resultaten biedt.

Er zijn nog veel meer technieken in SEO om je te helpen om de concurrentie achter je te laten bij zoekmachine ranking. De zes tips hierboven geven je een eerste aanzet om een sterke basis neer te zetten voor je toekomstige SEO inspanningen en zullen meteen bijdragen tot meer verkeer naar je site en resulteren in een hogere ranking bij de meest gangbare zoekmachines.

Linkbuilden
5 (100%) 1 vote
It's only fair to share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0