Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilden wordt vaak vergeleken met het stemmen op een zoekresultaat: Hoe meer mensen naar uw website linken of ‘stemmen’, hoe belangrijker Google of een andere zoekmachine deze inschat. Veel websites doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk links te verzamelen. In de praktijk is de manier waarop een zoekmachine links behandelt echter wat ingewikkelder. Zo wegen zowel de website die de link plaatst, als de manier waarop de link is geformuleerd erg zwaar.

Deze links hebben dus op twee manieren een positieve invloed op het aantal bezoekers van uw site. Op de eerste plaats zullen de lezers van het artikel de link gebruiken om op uw site te komen. Maar ook de plaatsing van de site in Google voor uw specifieke zoektermen gaan omhoog.

Om ervoor te zorgen dat er een goed linkprofiel wordt gecreëerd is het van belang om niet zomaar overal een linkje te plaatsen. Omdat elk linkje een bepaalde waarde meegeeft is het van belang om op relevante websites een link te hebben. Als u bijvoorbeeld een schildersbedrijf heeft, wilt u niet een link hebben op een website over babyvoeding. Als er namelijk veel van deze links naar uw website lijden, kan Google denken dat de links op een manier zijn verkregen wel tegen de richtlijnen zijn, en dan kunnen de links zelfs lijden tot een daling in de zoekresultaten.

Waarom linkbuilding aan ons uitbesteden:

  • Core business: wij zijn dagelijks bezig met linkbuilding activiteiten.
  • Het uitbesteden van linkbuilding is efficiënt: meer resultaat binnen dezelfde tijd.
  • Kennis en ervaring: op de hoogte van alle ontwikkelingen en weten deze op de juiste manier toe te passen.
  • Langetermijnstrategie: met een volledig uitgedachte strategie gaan wij voor succes op de lange termijn.
  • Betrokkenheid: we houden van snel schakelen, proactief handelen en een persoonlijke benadering.

Linkbuilding zelf doen?

Er zijn dan ook veel bedrijven die door middel van dubieuze linkbuildingstrategieën proberen zo veel mogelijk backlinks te verkrijgen. Geen goed idee, want zoekmachines kunnen detecteren wanneer de groei van een linkprofiel opvallend snel en daarmee niet organisch is. Dit wordt bestraft door de website in kwestie flink te laten dalen in de zoekresultaten!

Naast linkbuilding kan je ook je eigen webteksten optimaliseren. Dan ga je zoekwoorden in de tekst verwerken.

Deze zoekwoorden plaats je op strategische plekken in de pagina, zodat Google goed kan inschatten in hoeverre hij een antwoord biedt op de zoekvraag van de Google-gebruikers.

Natuurlijk vergt dit kennis van zoekmachine optimalisatie. Maar met SEO Page Optimizer kan je ook zonder die kennis goede webteksten schrijven.

Linkbuilding is één van de meest effectieve methoden om hoger in zoekmachines te komen. Het is echter belangrijk dat andere SEO-factoren ook in orde zijn. Aan de links naar uw website kan Google zien hoe waardevol en relevant uw website is. Ongeveer tachtig procent van de Nederlanders koopt of zoekt informatie via Google. Het aanmaken van kwalitatieve links naar uw website kan ervoor zorgen dat uw pagina’s hoger scoren in Google.

Hoe doe je Linkbuilding?

In principe klinkt linkbuilding als iets heel simpels: je vraagt gewoon aan andere webmasters of ze een link naar je website kunnen plaatsen. Toch is linkbuilding in werkelijkheid een stuk complexer, omdat je de variatie in je linkprofiel wel moet behouden. Google houdt namelijk niet van spammy linkprofielen. Wanneer je niet veel verstand hebt van linkbuilding loop je de kans dat je een spammy linkprofiel ophoudt. Hierbij loop je dan de kans dat je gestraft wordt door Google.

Naast de natuurlijkheid van het linkprofiel is ook de kracht van een link belangrijk. De kracht van een link wordt bepaald door de kracht van de website waar de link van afkomstig is en het aantal uitgaande links op die website. De waarde die een website doorgeeft wordt namelijk verspreid over het aantal uitgaande links.
Naast het behoud van de natuurlijkheid in je linkprofiel en de kracht van de link is ook de relevantie van een link belangrijk. Het is natuurlijk niet logisch dat een modewebsite verwijst naar een bakker.

Linkbuilding uitbesteden
5 (100%) 1 vote
It's only fair to share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0